Lyngbys Natteravne delte kager ud...

Lyngbys Natteravne delte kager ud...

29-05-2013

Normalt ser man kun de gule jakker i Lyngby når mørket er faldet på, men i lørdags kunne man for en gangs skyld opleve Natteravnene i fuldt dagslys.

Under mottoet "Gør en STOR forskel for en LILLE indsats" var Natteravnene på gaden fra kl. 10.00 til 14.00 i både Sorgenfri og Virum, hvor de bød på lækre muffins fra SuperBest samt en snak om, hvordan man kan gøre Lyngby-Taarbæk til et endnu bedre sted at være for kommunens unge.

Mange lørdagshandlende benyttede sig af muligheden for ikke kun at få en kage og en brochure med hjem, men også en snak om arbejdet som Natteravn i lokalområdet.

Tidspunktet for reklamefremstødet var ikke tilfældigt valgt, for nu, hvor sommeren endelig er på vej, bliver der for alvor liv i ved Furesøen, i Virumparken, i Dyrehaven omkring Bakken, og hvor de unge ellers mødes for at hygge sig i det fri.

Natteravnene i Lyngby vil gerne have et hold på gaden hver fredag aften i sommerperioden, men det kræver, at nogle flere voksne får lyst til at være med. Og der er ingen grund til at holde sig tilbage. "De fleste mennesker har travlt, og det gælder også os Natteravne. Men her kan alle gøre en stor forskel uden at skulle yde en stor indsats for det.

"Som ny Natteravn skal man blot sætte sig ind i nogle enkle grundregler, tage med på en prøvetur sammen med to erfarne ravne, og så ellers melde sig på ture, når man har tid og lyst," lover Christian Bækgaard, som er medlem af bestyrelsen hos Natteravnene i Lyngby.

"Og lysten kniber det ikke med, for det er altid en positiv oplevelse at være på tur i den gule jakke. Vi oplever stor respekt blandt de unge for den indsats, vi gør, og vi ved af erfaring, at Natteravnes blotte tilstedeværelse på gaden skaber tryghed og kraftigt mindsker risikoen for bl.a. vold, hærværk og handel med stoffer. Vi hjælper selvfølgelig, hvis nogen har behov for det, fx hvis man har fået lidt for meget at drikke. Men langt det meste af tiden går med en hyggelig snak - og så selvfølgelig med at dele de bolsjer og kondomer ud, som vi altid har i lommerne. Det er herligt at mærke den gode stemning og at opleve, hvor godt de unge passer på hinanden," tilføjer han.

Natteravnene i Lyngby er på gaden fredag aften fra kl. 22.00 til 02.00, når der er mindst tre frivillige, der har meldt sig på turplanen. De fleste af de lokale Natteravne går to til fem ture i løbet af sommerhalvåret.

Du kan læse meget mere om Natteravnene i Lyngby på lyngby.natteravnene.dk