Alle har et ansvar for de unges alkoholindtag!

Alle har et ansvar for de unges alkoholindtag!

17-05-2010

Vordingborgs natteliv indeholder ofte unge mennesker - helt ned i 10-12 års alderen - som indtager rigelige mængder alkohol, konstaterer Natteravnene i Vordingborg.

Der er ingen tvivl om, at så længe de handlende, forældrene og de unge ikke hver tager deres ansvar alvorligt, så vil billedet, med meget unge alkoholpåvirkede børn ikke ændre sig til det positive fremadrettet.

Alle bør holde sig for gode til at pege fingre af hinanden, når ansvaret for børns alkoholindkøb og indtag skal placeres. Virkeligheden er nok en hel anden.

Det handler om, at alle tager ansvar i denne sag!

Bente Friss (Sjællandske 17. maj 2010) har fat i det helt rigtige - det handler netop om engagement, tagen stilling og så den helt uvurderlige snak med det enkelte unge menneske omkring alkohol. Introduktion til alkohol bør ske i trygge rammer og i den individuelle rigtige alder. Introduktion til alkohol skal ikke ske på en kold banegård i dårligt selskab med gruppepressets umiskendelige og grimme ansigt.

"Besserwissen" og løftet pegefinger fungerer heller ikke! Det er nærmest som benzin på de unges bål til udpræget at stå på egne ben og frigøre sig fra alle de voksnes "begrænsninger" - set fra de unges perspektiv!

Løsning er engagement og skabe rammerne for hvordan og hvornår de unge er parat til at blive introduceret til alkoholen. 

Natteravnene skal nok bidrage med tryghed i nattelivet! Og det bliver alt andet meget nemmere, hvis vi alle tager ansvar, hvad enten vi er købmænd, forældre eller unge mennesker.   

Slutteligt må vi nok konstatere, at alkohol er kommet for at blive! Så fælles ansvar fra alle sider, vil uden tvivl begrænse de unges muligheder for at komme galt af sted, når det handler om alkohol!