Store muligheder i Tyskland og Schweiz...

Store muligheder i Tyskland og Schweiz...

03-05-2012

– og store udfordringer...

Det var konklusionen på Jesper Schultz’, Leif Christiansen og Erik Thorsteds deltagelse i det andet landsmøde for tyske ”Nachtwanderer” i weekenden.
70 frivillige fra de ca. 30 lokalforeninger i Tyskland var repræsenteret – i et sammensurium af røde, blå og sorte jakker, veste og T-shirts, men ikke gult, som det fremgår af det TV indslag, hvor to borgmestre takkede for indsatsen, inden alle blev sendt på vandring i Konstantz i hold på 2 – 9 personer...

Se lokalt TV indslag her - klik

Tyskerne holder, som svenskerne og nordmændene, kun landsmøde hvert andet år, bl.a. fordi alt kører på frivillig basis – også transport og ophold for de fleste..

Jesper Schultz, formand for Natteravnene i Aabenraa holdt et glimrende oplæg om de danske Natteravne på tysk, hvor Erik og Leif kunne følge op med svar på organisatoriske og finansielle spørgsmål.

Potentialet er enormt, men det er udfordringerne også, for de fleste foreninger kæmper både med at få lov til at ”blande sig i kommunens opgaver” og dermed også at få finansieret noget af sin indsats. Og de lokale sponsorer har naturligvis fået samlingen til at fremstå i alle regnbuens farver – for de foreninger, der overhovedet har fået råd til ”uniformer”.

Nu har de mange udvalg fået de næste to år til at komme med oplæg til, hvorledes man får etableret en slagkraftig landsorganisation. Desuden er der valgt to koordinatorer – én fra Sydtyskland og én fra Nordtyskland, som vi har inviteret til København, så de kan se, om der er noget vi kan inspirere dem med.