En snestormstur med Roskilde

En snestormstur med Roskilde

10-03-2010

Sidst i januar blev vi ringet op af en researcher fra Kanal 5, der spurgte ind til, hvad vi som Natteravne i Roskilde oplevede på vores ture. Kanal 5 ville lave et program, der handler om dem, der passer på Danmark om natten. Programmet skal sendes i en serie, der hedder Krimi5 og handler om mennesker, der er berørt af kriminalitet - ofre, pårørende, de kriminelle - og nu dem der passer på de andre.

De blev ikke stillet mere i udsigt, end hvad vi plejer at rende ind i på en "standard-tur"; nogle glade unge mennesker der vil have et bolsje, et kondom og/eller en snak. Måske lidt små-ballade uden for InterPool, men vi kunne ikke garantere hverken store slagsmål eller andre spektakulære bataljer.
Roskilde må på en eller anden måde have passet dem, for det endte med en aftale om, at deres kameramand Daniel skulle følges med holdet en fredag aften sidst i januar.

Og sikke en aften - det var noget nær den vildeste snestorm i mands & kvindes minde!

Gitte, der var holdleder den aften, havde aftalt at mødes med Daniel ved 21-tiden, så de kunne nå at snakke og lave lidt baggrunds-optagelser, men som vejret udartede sig, blev det lidt senere for dem begge. Resten af holdet dukkede op omkring kl. 22.00, og efter alle havde klaget over vejret, klædt sig godt og grundigt på, og fyldt lommerne med det der skal til på en Ravnetur, kastede vi os ud i snestormen.

Jeg tror, vi alle var lidt spændte på, om vi overhovedet ville møde nogen som helst i målgruppen i det møgvejr - men ingen grund til bekymring. Der var masser af unge mennesker. De trodsede gladelig vejret og sikrede, at der var et mål med, at vi Natteravne så stort på advarslerne; ingen unødig udkørsel og hold jer inden døre.

Det blev en rigtig god aften, hvor vi kæmpede os rundt på Roskildes mere og mere snedækkede gader og stræder. Vi lagde noget af ruten efter, hvor vi troede, vi kunne komme frem uden at få sneen blæst lige ind under hætten. Vi sluttede turen med at køre til Roskilde Katedralskole kl. 01.00 for at "lukke festen" og sikre, at festdeltagerne kom godt af sted.


På billedet er det Heidi, Daniel og Gitte der hygger sig i sneen.
Foto: Klaus Walmod

Det blev en god aften, en rigtig god aften. Og ikke kun fordi vi havde Daniel og hans kamera med, men fordi der var rigtig mange, der ville i kontakt med os; snakke med os, have et kondom, et bolsje eller en ballon.
Og det var da også lidt skægt at have kamera på: vi tror, at det vi fik sagt, var nogenlunde klogt, og at det rimer på det Natteravnene står for. Men prøv lige at forestille dig, at skulle tænke skarpt, straight og være meningsfyldt i 100 graders kulde og snestorm :o))

Vi håber, vi dukker op på skærmen på Kanal 5 en torsdag aften i løbet af marts. Vores følgesvend i snevejret, Daniel, har lovet, at han vil prøve at sige til, så vi kan skrive rundt om hvornår det bliver.

Hilsen Natteravnene i Roskilde